Tällä kertaa kokousasiat olivat selkeitä ja etukäteen puituja, joten päätökset tehtiin esitysten mukaisesti lyhyiden keskustelujen kera. Ajankohtaisissa sisäilma-asioissa nostettiin esiin Jupperin koulun akuutti tilanne sisäilmaongelmien osalta. Jaosto edellytti esityksestäni yksimielisesti, että Tilapalvelut arvioi pikaisesti vaihtoehdot jatkotoimenpiteiksi ja valmistelee väistövaihtoehdot yhdessä sivistystoimen kanssa. Vaihtoehdot tuodaan tila- ja asuntojaoston käsittelyyn 18.6. Jupperin kouluun perustetaan myös kohdekohtainen sisäilmaryhmä. Alla päätökset tarkemmin. Esityslista avattuna löytyy täältä.

Maanantaina tila- ja asuntojaostossa on hyväksyttävänä Kivimiehen ja Meritorin koulujen sekä Friisilän päiväkodin hankesuunnitelmat. Kivimiehen koulu liittyy arviointiin Tapiolan alueen tilakapasiteetista lähivuosina. Tätä on opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa käsitelty perusteellisesti. Lisäksi saadaan asunto-ohjelman valmistelusta tilannekatsaus. Ennen päätöksentekoa käydään ryhmien väliset neuvottelut. Alla asiat avattuna. Esityslista kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Eilen tila- ja asuntojaostossa hyväksyttiin siirtokelpoisten päiväkotien hankesuunnitelmia ja käytiin pitkä keskustelu Tapiolan uimahallin tilanteesta. Esityslista avattuna löytyy täältä. – Päätökset ja kirjelmät sekä kokouksessa kuultavat selostukset – Hankeselvitys Friisilän päiväkoti siirtokelpoinen rakennus, Maija Lehtinen Friisilän päiväkoti on pieni 4-ryhmäinen päiväkoti, josta on jouduttu lähtemään sisäilmaongelmien takia väistöön. Eri vaihtoehtoja on selvitetty ja päädytty esittämään nykyisen päiväkodin purkua ja uutta siirtokelpoista 126 lapsen päiväkotia läheiselle tyhjäjlle tontille. Tämä olisi aikataulullisesti nopein tapa saada uudet tilat. Suunnitelmissa on 10+5 vuoden vuokrasopimus ja sen jälkeen mahdollisuus lunastukseen. Hanke ei ole…

Vuoden ensimmäisessä tila- ja asuntojaoston kokouksessa saadaan selostus mm. Tapiolan uimahallin viimeisimmistä käänteistä, joista Helsingin sanomat uutisoi näyttävästi. Päätettävinä asioina mm. Jupperin ja Painiityn siirtokelpoiset päiväkodit, jotka tulevat tarpeeseen sekä paloasema Matinkylään. Keskustelua käydään myös ajankohtaisista sisäilma-asioista saatavan selostuksen pohjalta. Kouluverkkoasioista tehdään päätöksiä lähiviikkoina. Asukastilaisuudet järjestetään 11.1. ja 15.1. Alla lista-asiat avattuna. Esityslista kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Tässä raporttia eilisestä tila- ja asuntojaoston kokouksesta. Esityslista avattuna löytyy täältä. – Päätökset ja kirjelmät sekä kokouksessa kuultavat selostukset Kuultiin seuraavat selostukset: – Ajankohtaiset sisäilma-asiat, Maija Lehtinen Paljolti sama tilanne listalla kuin toukokuussa. Kesä on kiireistä tutkimus- ja korjausaikaa, elokuussa toivottavasti sitten enemmän kerrottavaa. Selostus löytyy täältä. Muutama nosto aiemmin puhuttaneista kohteista: – Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulut Historiallinen selvitys valmistuu 30.9. mennessä. Sen jälkeen toivottavasti päästään tekemään päätöksiä.

Tässä viime maanantain tila- ja asuntojaoston päätökset. Eniten keskustelutti Suviniityn päiväkodin hankesuunnitelma, josta neuvola oli pudotettu pois. Hankkeen supistaminen säästöjen takia arvelutti, mutta koska päiväkodille on suuri tarve, hyväksyimme asian evästyksin eteenpäin. Esitystlista avattuna löytyy täältä. – Valtuustokysymys Tapiolan uimahallin remontin tilanteesta ja aikataulusta (Kh-Kv-asia)