Huomenna kaupunginhallituksen kokouksen lisäksi myös tila- ja asuntojaoston kokous. Tiiviin puoluekokousviikonlopun takia ehdin avata asiat vasta nyt ja asioissa riittää vielä perehdytttävää. Esityslista kokonaisuudessaan löytyy täältä. Listalla on mm. merkittäviä koulutilaratkaisuja Otaniemessä. – Päätökset ja kirjelmät sekä kokouksessa kuultavat selostukset Kuullaan seuraavat selostukset: – Ajankohtaiset sisäilma-asiat, Maija Lehtinen – Mankkaan päiväkotiselvitys, Maija Lehtinen – Jupperin päiväkodin elinkaarilaskelmat, Maija Lehtinen

Osallistuin tänään Jousenkaaren koulun vanhempaininfoon tulevasta väistöstä takaisin Tapiolan alueelle. Nyt koulu on ollut jo vuoden evakossa Espoonlahdessa Rehtorintiellä, jossa infokin pidettiin. Lokakuussa 2016 tila- ja asuntojaosto päätti esityksestäni, että Jousenkaaren koululle hankitaan siirtokelpoiset väistötilat ja koulun purkaminen selvitetään. Kaupunginhallitus kuitenkin käytti asiasta otto-oikeutta ja kumosi päätöksen joulukuussa.

Maanantaina on tila- ja asuntojaoston viimeinen kokous tällä kokoonpanolla. Espoon vihreät valitsi minut jatkamaan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana sekä tila- ja asuntojaoston puheenjohtajana, joten työ jatkuu. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Listalla tärkeimpinä asioina koulukorjaukset sekä mallit sisäilmaoireiden kartoitukseen. Alla kokousasiat avattuna, esityslista kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Vaalien lähestyessä koulukorjausasiat ovat kaikkien puolueiden ykkösteema. Ja hyvä niin, koska kyse todella tärkeästä asiasta: Lasten ja nuorten sekä koulujen ja päiväkotien henkilökunnan terveydestä. Sekä oikealta että vasemmalta yritetään nyt kaataa Vihreiden niskaan sitä, että kouluja ja päiväkoteja ei ole saatu kuntoon. Siihen nähden, miten paljon olemme tämän valtuustokauden aikana tehneet töitä ongelmien korjaamiseksi, tämä tuntuu melko kohtuuttomalta. Toisten syyttelyn sijaan haluan määrätietoisesti etsiä ratkaisuja sisäilmaongelmien selättämiseen yhdessä Tilapalveluiden ja sivistystoimen kanssa. palopuheiden sijaan tarvitaan kaupungin organisaatioon riittävät resurssit ja osaaminen.

Tässä raportti maanantain tila- ja asuntojaoston kokouksesta. Esityslista avattuna löytyy täältä.

Tässä viiveellä raporttia tila- ja asuntojaoston viime maanantain kokouksesta. Esityslista avattuna löytyy täältä. Kokouksen jälkeen tilanne on jo elänyt mm. Aarnivalkean koulun osalta. Ympäristöterveys totesi maanantaina iltapäivällä lausunnossaan, että tilojen käyttö keskeneräisten korjausten aikana saattaa aiheuttaa terveyshaittaa ja että vallitsevan tilanteen pitkittyessä terveysviranomainen suosittelee, ettei tiloja käytetä opetustiloina.

Tänään päästiin vihdoin käsittelemään Mari Anthonin tärkeä valtuustoaloite oppilaiden oirekartoitusten tekemisestä. Olen tehnyt kovasti töitä, että vastaus saatiin tila- ja asuntojaostossa ja kaupunginhallituksessa oirekartoituksille myönteisemmäksi. Työ jatkuu. Seuraava Mari Anthonin toivomus hyväksyttiin yksimielisesti: ”Valtuusto toivoo, että Espoossa kehitetään pikaisesti toimiva malli oppilaiden sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittamiseksi ja että kartoitukset aloitetaan niistä kouluista, joissa on syytä epäillä sisäilmaongelmia.” *   *   * Arvoisa puheenjohtaja hyvät valtuutetut, Tällä Mari Anthonin aloitteella on ollut tärkeä vaikutus siihen, että oppilaiden oireilun seuranta on noussut sisäilmaongelmien torjunnassa selkeämmin esiin. Alkuperäinen virkamiesvastaus kuitenkin osoitti, että…

Tässä raporttia eilisestä kaupunginhallituksen kokouksesta. Esityslista avattuna löytyy täältä. Finnoon osayleiskaavan yhteyteen saatiin esityksestäni yksimielinen lisäpäätös Finnoon lintukosteikon suojeluarvojen vaalimisesta jatkosuunnittelussa. Valtuustoaloitevastausta oppilaiden oirekartoituksista sisäilmaongelmien havaitsemiseksi saatiin perusteellisen keskustelun jälkeen terävöitettyä ja loppuun lisättiin kaupunginhallituksen tahtotila, että Espoossa kehitetään pikaisesti toimiva malli oppilaiden sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittamiseksi ja että asian etenemisestä raportoidaan tila- ja asuntojaostolle vuoden 2016 loppuun mennessä.

Maanantaina taas kaupunginhallitus, ei kovin pitkä lista tällä kertaa. Tärkeimpänä  ja isoimpana asiana Finnoon keskuksen osayleiskaava, jota on valmisteltu huolella kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Lisäksi paljon puhuttanut veneiden talvisäilytyksen mahdollistava Ämmäsmäen asemakaava sekä Espoon keskuksen elinvoimaa lisäävä Kiltakallio I -kaava. Ohessa lista-asiat avattuna, esityslista kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Tila- ja asuntojaoston syyskauden ensimmäisen kokouksen asialista on pitkä ja painava: Meri-Matin suurlukion ja Matinkylän uimahallin sekä Leppävaaran koulukeskus Monikon hankesuunnitelmat, talousarvioesitys vuosille 2017-2021 investointien osalta ja menettelytapaohje sisäilmaongelmien korjaamiseen, vammaisten asumisen parantamiseen tähtäävä ohjelma sekä vastauksia useisiin valtuustoaloitteisiin. Alla asiat avattuna, esityslista kokonaisuudessaan löytyy täältä.