Perhe ja harrastukset

looksi 2014 501

Perheeseeni kuuluu aviomies sekä 18-vuotias joukkuevoimistelua harrastava tytär. Itsekin harrastan aktiivisesti liikuntaa jumppatunneilla, lenkkipoluilla ja kuntosalilla. Liikunta pitää vireänä ja auttaa jaksamaan tiukkaa kokousrumbaa.

Luonnosta elinvoimaa

Luonto on ollut tärkeä osa elämääni pienestä pitäen. Aktiivinen lintu- ja luontoharrastaja aviomiehenä takaa, että luonto on ja pysyy olennaisena osana perheemme arkea ja juhlaa.

Olemme kotikuntamökeilijöitä. 2000-luvun alussa ostimme kesämökin Nuuksiosta kansallispuiston kupeesta. Nuuksion erämetsissä, soilla ja kallioilla mieli lepää ja on hyvä ajatella, että tutut retkeilymaastot säilyvät myös tuleville sukupolville.

Reilumpi maailma

Globaalit ongelmat ja oikeudenmukaisuus ovat olleet nuoresta pitäen lähellä sydäntäni. Opiskeluaikana olin mukana Espoon maailmankaupan toiminnassa ja Reilun kaupan tuotteiden rantaudutta Suomeen, järjestötyö jatkui niiden parissa. Keväällä 2008 käynnistin Reilu Espoo -kampanjan ja Espoolle myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi keväällä 2009. Nyt Reilun kaupan edistäminen on vakiintunut osaksi kaupungin toimintaa ja toimin Espoon Espoon Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmän puheenjohtajana.

Vastuullisia valintoja ruokapöytään

Mietin ruokakaupassa ostosten ympäristövaikutuksia. Kasvissyöjäksi ryhdyin lukioikäisenä ja luomutuotteita käytetään perheessämme päivittäin. Pyrimme suosimaan sesongin mukaisia tuotteita: Talvella enemmän juureksia ja marjoja pakastimesta, kesällä runsaasti kotimaisia vihanneksia ja hedelmiä. Helmikuussa 2016 ryhdyin vegaaniksi – ja huomasin olevani trendin harjalla. On ollut hienoa seurata, kuinka nopeasti kasvisvaihtoehdoista elänproteiineille on tullut Suomessakin valtavirtaa.

Autoton arki

Autottomuus on perheellemme valinta ympäristön puolesta. Paikasta toiseen voi kävellä tai pyöräillä, julkisilla pääsee kätevästi kauemmas ja taksia voi käyttää kun on tarve. Olen aktiivinen työmatkapyöräilijä ja muutenkin vannoutunut hyötyliikunnan kannattaja. Nastarenkaat ovat talvella vakiovaruste.