Tiina Elo

Kokemusta.
Sinnikkyyttä.
Sydäntä.

PERHE JA HARRASTUKSET

Perheeseeni kuuluu aviomies sekä 20-vuotias Jyväskylässä liikuntabiologiaa opiskeleva tytär. Itsekin harrastan aktiivisesti liikuntaa jumppatunneilla, metsäretkillä ja työmatkapyöräillen ympäri vuoden. Liikunta pitää vireänä ja auttaa jaksamaan tiukkaa kokousrumbaa.

Kulttuurista ja lukemisesta nautin myös. Teatterissa, elokuvissa ja näyttelyissä pitäisi käydä enemmänkin. Kirjoja tulee luettua erityisesti lomalla. Yksi lempikirjailijoistani on Haruki Murakami, jonka luomiin huikaiseviin maailmoihin on ilo tempautua mukaan.

Luonnosta elinvoimaa

Luonto on ollut tärkeä osa elämääni pienestä pitäen. Lähiluonto virkistää ja vuodenkierron seuraaminen luonnossa tuo elämään rytmin. Aviomiehen lintuharrastuksen myötä olen päässyt sisään lintujen ihmeelliseen maailmaan.

Luonto on olennainen osa perheemme arkea ja juhlaa. Olemme kotikuntamökeilijöitä. 2000-luvun alussa ostimme kesämökin Nuuksiosta kansallispuiston kupeesta. Nuuksion erämetsissä, soilla ja kallioilla mieli lepää ja on hyvä ajatella, että tutut retkeilymaastot säilyvät myös tuleville sukupolville.

Reilumpi maailma

Globaalit oikeudenmukaisuus on ollut nuoresta pitäen lähellä sydäntäni. Opiskeluaikana olin mukana Espoon maailmankaupan toiminnassa ja Reilun kaupan tuotteiden rantaudutta Suomeen, järjestötyö jatkui niiden parissa. Keväällä 2008 käynnistin Reilu Espoo -kampanjan ja Espoolle myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi keväällä 2009. Nyt Reilun kaupan edistäminen on vakiintunut osaksi kaupungin toimintaa. Vastuullisten hankintojen parissa riittää kuitenkin vielä paljon tekemistä.

Vastuullisia valintoja ruokapöytään

Mietin ruokakaupassa ostosten ympäristövaikutuksia. Kasvissyöjäksi ryhdyin lukioikäisenä ja luomutuotteita käytetään perheessämme päivittäin. Pyrimme suosimaan sesongin mukaisia tuotteita: Talvella enemmän juureksia ja marjoja pakastimesta, kesällä runsaasti kotimaisia vihanneksia ja hedelmiä. Helmikuussa 2016 ryhdyin vegaaniksi. On ollut hienoa seurata, kuinka nopeasti kasviperäisistä vaihtoehdoista elänproteiineille on tullut Suomessakin valtavirtaa.

Autoton arki

Autottomuus on perheellemme valinta ympäristön puolesta. Paikasta toiseen voi kävellä tai pyöräillä, julkisilla pääsee kätevästi kauemmas ja taksia voi käyttää kun on tarve. Olen aktiivinen työmatkapyöräilijä ja muutenkin vannoutunut hyötyliikunnan kannattaja. Nastarenkaat pyörässä ovat talvella vakiovaruste.

 

 

Seuraa Facebookissa

Seuraa Twitterissä

Seuraa Instagramissa