(Reilu Espoo -työryhmän tiedote 7.4.2008) Espoon valtuustoryhmät jättivät ma 7.4. valtuuston kokouksen yhteydessä yhteisen aloitteen, jossa esitetään, että kaupunginhallitus tutkisi mahdollisuutta hakea Espoolle Reilun kaupan edistämisyhdistyksen myöntämää Reilun kaupan kaupungin arvonimeä.

Reilun kaupan kaupungin aseman tavoittelu on osoitus siitä, että kaupunki on valmis kantamaan vastuuta hankintojensa eettisistä ja globaaleista vaikutuksista – On hienoa, että aloite sai laajan kannatuksen valtuustoryhmissä, iloitsee Reilu Espoo –kampanjaryhmän vetäjä Tiina Elo.

Kunnat käyttävät julkisiin hankintoihin noin 20 miljardia euroa vuodessa. Siksi on tärkeää, millaisia tuotteita ja palveluita niiden varoilla hankitaan.

Saadakseen Reilun kaupan kaupungin arvonimen, kaupungin on käytettävä Reilun kaupan kahvia ja teetä kaikissa omissa tilaisuuksissaan, järjestettävä tila infopisteelle, jossa kaupunkilaisille on jaossa tietoa Reilun kaupan järjestelmästä ja tuotteista sekä osallistuttava kerran vuodessa Reilun kaupan viikkoihin.

Reilun kaupan kaupungin arvonimen saaminen edellyttää paitsi toimia kaupungilta, myös Reilun kaupan tuotteiden käyttöä Espoon seurakunnissa. – Seurakunnista Leppävaaralla, Olarilla ja Tuomiokirkkoseurakunnalla on jo Reilun Kaupan diplomi, joten seurakuntien osalta kriteerit täyttyvät, toteaa Tiina Elo.

Lisäksi edellytetään, että espoolaisissa kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa sekä päivittäistavarakaupoissa on tarjolla Reilun kaupan tuotteita. Myös 50 espoolaisen työpaikan ja yhdistyksen on siirryttävä käyttämään Reilun kaupan kahvia ja teetä.

Reilu Espoo –kampanja haastaa nyt kaikki espoolaiset yritykset ja yhdistykset siirtymään Reilun kaupan kahviin ja teehen. Kampanjaa esitellään kuntalaisille Mahdollisuuksien torilla Sellon Viaporintorilla perjantaina 23.5. klo 14-19. Kampanjalle on myös tulossa omat nettisivut, joilla seurataan kampanjan etenemistä ja joille listataan kaikki Reilun Kaupan tuotteita tarjoavat ja käyttävät espoolaistoimijat.

Lisätietoja:
Tiina Elo, Reilu Espoo –kampanja p. 040-584 3329