Viime maanantain valtuuston kokouksen listalla oli Espoon ympäristöpolitiikan 2009-2012 hyväksyminen. Me vihreät olimme tehneet listan konkreettisia lisäysehdotuksia, jotka olisivat tehneet hyvästä pohjapaperista vielä hieman kunnianhimoisemman.

Koska muut puolueet eivät voineet tavoitteitamme imagosyistä vastustaa, mutta eivät kannattaakaan (mikä kuvastaa todellista asennetta), oli lopputulos asian palauttaminen kaupunginhallitukselle. Palautusesitys tehtiin ja sitä kannatettiin jo
ryhmäpuheenvuorojen aikana, joten me muut emme päässeet asiasta edes puhumaan.

Näin politiikka toimii. Jatkuvasti joudutaan tekemään ratkaisuja siitä, miten asioita saadaan parhaiten edistettyä. Olisimme voineet kokouksessa äänestyttää muutosesityksemme ja mahdollisesti hävitä äänestykset. Valitsimme mahdollisuuden neuvotella joitain muutoksia vielä kaupunginhallituksessa. Jää nähtäväksi, millaisen kompromissin edustajamme kaupunginhallituksessa saavat synnytettyä.

Tämäkin tapaus osoittaa, että Vihreitä todella tarvitaan Espoossa. Kauniit puheet ympäristön puolesta osoittautuvat liian usein ontoiksi, kun on tosi kyseessä. Me haluamme sanojen lisäksi tekoja!