(Julkaistu Länsiväylässä 22.3.2009) Vihreiden vuosikausia sinnikkäästi ajama pikaratikka on vihdoin
muuttumassa todeksi. Vihreät edellyttivät, että valtuuston 25.9.2006 Länsimetro-päätökseen lisätään vaatimus Raide-Jokerin pikaisesta suunnittelusta.

Etelä-Espoon yleiskaavassa Raide-Jokerille on tehty varaus Tapiolasta Pohjois-Tapiolan ja Laajalahden kautta Leppävaaraan. On hyvä, että raiteet kulkevat siellä, missä ihmiset asuvat.

Länsiväylä uutisoi 12.3. asukkaiden huolesta koskien suunniteltua linjausta. Reitin tarkempi linjaus on tehtävä huolella, jotta viheralueita ei pirstota tarpeettomasti ja jotta asukkaiden joukkoliikennepalvelut eivät merkittävästi huonone. Suunnitelmien pysäkkiväli vaatii muutosta, koska nyt etelä-laajalahtelaiset ovat kokonaan ilman omaa pysäkkiä.

Bussi-Jokerin suosio on osoittanut, että seudullisille poikittaisyhteyksille on tarvetta ja kysyntää. Raide-Jokeri onkin
toteutettava pikaisesti, jotta yhä useampi autoilija saadaan ratista raiteille. Joukkoliikenteen käyttöasteen lisääminen edellyttää nopeita ja sujuvia yhteyksiä verkostomaisesti pääkaupunkiseudun laidalta toiselle.

Asumme tiivistyvällä metropolialueella, jolla tänään tehtävien joukkoliikenneratkaisujen on vastattava tulevaisuuden kasvaviin liikennetarpeisiin. Kattava raideverkosto ja erityisesti moderni kevyt raideliikenne sen osana on keskeinen keino torjua ilmastonmuutosta ja sujuvoittaa asukkaiden arkea nyt ja tulevaisuudessa.

Tiina Elo
Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapj.

Johanna Karimäki
Kansanedustaja