Kulunut kevät on täyttynyt puoluekokousjärjestelyistä, eurovaalitohinasta sekä tietysti kunnallispolitiikasta. Niin kiireistä on ollut, että raportointi on jäänyt tekemättä. 🙁 Yritän parantaa tapani.

Reilu viikko sitten puoluekokouksessa Vihreiden puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti ja ilman äänestyksiä Anni Sinnemäki. Suorastaan liikutuin Annin linjapuheesta, jossa hän vahvasti ja painokkaasti nosti esiin luonnonsuojelun ja ympäristökysymykset. Kummasti sain taas virtaa espoolaisten luontokohteiden suojeluun. Monimuotoinen luonto on myös kaupungissa puolustamisen arvoinen asia!

Eurovaaleissa teen töitä erityisesti Mari Puoskarin kampanjassa. Olen oppinut tuntemaan Marin ollessamme hetken aikaa molemmat valtuustoryhmän sihteereitä. Mari on pätevä ja määrätietoinen nuori nainen, jolla on paljon annettavaa politiikassa niin ympäristö- talous- kuin tasa-arvokysymyksissä. Maria voi äänestää numerolla 235. 🙂

Sen verran veriin on politiikanteko mennyt, että huomaan vaalikampanjoinnin yhä uudestaan vievän mennessään. Halu olla mukana varmistamassa vihreää vaalivoittoa ja kahta mepin paikkaa vie luukuttamaan vaalilehtiä ja kaduille jakamaan esitteitä. Vaan jostain pitäisi repiä aika myös hoitaa kunnalliset luottamustoimet kunnialla.

Tänään valtuuston kokous sujui melko jouhevasti, kotona olin jo ennen yhdeksää. Paljon keskustelua herätti Vihreiden Johanna Karimäen aloite joukkoliikenteen edistämisestä. Asiasta tehtiin useita toivomuksia. Ongelma on, että valtuusto ei enää juurikaan pääse päättämään joukkoliikenteestä, kun päätöksenteko on siirretty Helsingin seudun joukkoliikenne -kuntayhtymään. Edustajamme siellä ovat paljon vartijoita, kun seudun joukkoliikennettä kehitetään. Positiivista on, että joukkoliikenteen puolesta puhuttiin vahvasti niin kokoomuksen kuin demareidenkin valtuustoryhmän puheenjohtajien suulla.