Taas on kuukausi vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Eurovaalit veivät kaiken energian, mutta ahkerointi vaalikentillä kannatti: Saimme taas komean vaalivoiton ja kaksi kokenutta ja pätevää vihreää naista Euroopan parlamenttiin!

Nyt on aika ladata akut aurinkoenergialla, sillä kunnallispoliittiset haasteet odottavat taas syksyllä. Valtuustossa ja lautakunnissa alkaa ensi vuoden budjetin laadinta, mikä ei totisesti tule olemaan helppo prosessi. Kaupunkisuunnittelulautakunnassa syksyn työlistalla on mm. seuraavan neljän vuoden kaavoitusohjelmasta päättäminen – ja Hista.

Jätimme kevätkauden viimeisessä lautakunnan kokouksessa Histan pöydälle. Kesälukemisena on nivaska selvityksiä ja raportteja ja alkusyksystä on päätöksenteon paikka.

Vihreät ovat linjakkaasti ja sitkeästi vastustaneet alueen kaavoittamista ennen kuin alueelle pääsee raiteita pitkin. Rataselvityksiä on tehty, mutta ennen rakentamisen alkamista, pitää olla takeet siitä, että raiteet todella rakennetaan. Ratahankkeita on pääkaupunkiseudulla vireillä muitakin. Ne on asetettava seudullisesti tärkeysjärjestykseen sen mukaan, miten ne parhaiten täydentävät koko seudun yhdyskuntarakennetta.

Mutta nyt on loman ja rentoutumisen aika. Kiitokset kaikille kevään aikana yhteyttä ottaneille ja tukena olleille. Syksyllä jatketaan taas työtä vihreämmän Espoon puolesta!