Valtuusto käsitteli tänään Westendin kylpylähanketta, joka on ollut vireillä vuodesta 2001 lähtien. Valtuustolle tarjottiin kaavaa, joka mahdollistaisi 18 kerroksisen hotellin ja sen yhteyteen kylpylän Länsiväylän ja rannan väliin Westendin uimarannan kupeeseen.

Vihreät vastustivat hanketta kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kaupunginhallituksessa. Tein kokouksessa hylkäysesityksen kaupunkikuvallisista ja maisemallisista syistä. Hanke on yksinkertaisesti liian massiivinen käytettävissä olevaan maa-alueeseen, uimarantaan sekä viereiseen pientaloalueeseen nähden.

Hylkäysesitys sai kannatusta laidasta laitaan vihreiden lisäksi ainakin Kokoomuksesta, Rkp:stä,  Vasemmistoliitosta ja sitoutumattomista. Vain demarit ilmoittivat yllättäen kannattavansa hanketta yhtenäisenä ryhmänä.

Kun tilanne alkoi näyttää siltä, että hylkäys voisi saada enemmistön taakseen, esitti Kokoomuksen Tommi Laakso asian jättämistä pöydälle.

Toivottavasti valtuuston enemmistö päätyy asiaa pohdittuaan hylkäyksen kannalle.