(Espoon Vihreiden tiedote 2.12.2009) Espoon Vihreät oudoksuvat WWF:n suurta mainosta tämän päivän Metro-lehdessä, jossa Espoon kaupunginjohtaja vaati kansainvälistä ilmastosopimusta samalla, kun hän johtaa  amerikkalaistyylistä autokaupunkia. Mainoksessa Kokkonen haluaa järkevää yhdyskuntasuunnittelua, toimivaa joukkoliikennettä ja energiatehokasta rakentamista.

– Sama kaupunginjohtaja on budjettiesityksessään ehdottanut ruuhka-ajan joukkoliikenteen merkittävää leikkausta ja vähentänyt miljoonia tulevien vuosien joukkoliikenteeen tuesta. Näitä reikiä me vihreät paikkaamme budjettineuvotteluissa, valaisee tilannetta Espoon Vihreiden puheenjohtaja Marjut Joensuu.

– Järkevään yhdyskuntasuunnitteluun ei tarvita kansainvälistä ilmastosopimusta. Espoo voi ihan itse olla rakentamatta jättimäistä Lommilan automarkettia kehä III:n varteen, kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo näpäyttää.

Espoo on kaukana ilmastonmuutoksen torjunnan mallikaupungista eikä ole tehnyt mitään merkittäviä toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi. Kaupunkisuunnittelu tukee yksityisautoilua ja suunnittelee uusia teitä sekä kaukana joukkoliikenteestä olevia pientaloalueita. Panostukset energiansäästöön ovat minimaalisia ja ruuhkamaksut ovat kaupungin johdolle kauhistus.

– Toivottavasti tämä on merkki siitä, että jatkossa Espoo rakentaa vain hyvien joukkoliikenneyhteyksien varsille sekä panostaa joukkoliikenteen parantamiseen ja passiivitaloihin. Tähän tarvitsemme kaupunginjohtajan tukea, emme kansainvälistä ilmastosopimusta, Joensuu toteaa.

Lisätiedot:

Marjut Joensuu
Espoon Vihreiden hallituksen puheenjohtaja
marjut.joensuu(at)gmail.com
puh. 040 500 2828

Tiina Elo
vihreä valtuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja
tiina.elo(at)vihreat.fi
045 261 7447