(Espoon Vihreiden tiedote 22.3.2010) Espoon keskuksesta on tulossa Leppävaaran ja Matinkylän kaltainen vahva kaupunkikeskus. Sinne rakennetaan lisää korkeluokkaista asumista ja elävää kaupunkitilaa monipuolisine palveluineen.

– Espoon keskuksen tulevaisuus näyttää valoisalta nyt kun Lommilaan ei rakenneta Jumbon kaltaista ostoskeskusta hypermarketteineen. Päätöksen takana on  kaupunkisuunnittelulautakunnan vahva yhteinen näkemys, iloitsee kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo.

Joukkoliikenteen solmukohtana Espoon keskus on alueen luonnollinen sydän. Aseman seutu tulee lähivuosina uudistumaan ja alueen vetovoima kasvaa kun kauppakeskuksen laajennus, matkakeskus, modernit asuintornit ja Suviniityn uusi asuinalue valmistuvat. Espoon tuomiokirkko vihtyisine puistoineen sekä Pappilanmäen upeat vanhat puutalot antavat alueelle vahvan historian, joka monessa paikassa on rakentamisvimmassa tuhottu.

Asuntorakentamisessa tulee olla sekä omistus- että vuokra-asuntoja, jotta alueen väestö säilyy monipuolisena. Alueen monikulttuurisuus on nähtävä voimavarana eikä uhkana.

– Espoo tarvitsee oman monikulttuurikeskus Caisan. Se palvelisi kasvavaa maahanmuuttajaväestöä ja tarjoaisi tilaisuuden tutustua myös suomalaiseen kulttuuriin ja oppia kieltä.  Paikaksi sopisi vaikka kaupungintalo, visioi Suvelassa asuva kulttuurilautakunnan jäsen Said Yusuf.

Valtuusto päättää kevään kuluessa kaupungintalon kohtalosta. On tärkeää, että päätöksenteon tueksi saadaan tarkat laskelmat siitä, mitä vanhan talon kunnostaminen tulisi maksamaan.

Kevyin perustein ei kaupungintaloa pidä purkaa.  Historialliset kerrostumat ovat osa elävää kaupunkia. Jos talo kuitenkin päätetään purkaa, on tarkkaan mietittävä, mitä sen tilalle rakennetaan, ettei jouduta ojasta allikkoon.

– Jokaiseen ongelmaan Espoossa ei ratkaisu voi olla tornitalo, toteaa Tiina Elo

lisätiedot:

Tiina Elo
valtuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen
tiina.elo(at)vihreat.fi
gsm 045 261 7447

Said Yusuf
kulttuurilautakunnan jäsen, Espoon Vihreiden hallituksen jäsen
maakhirry(at)gmail.com
040 766 0320