Tulin eilen valituksi Espoon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Kiitos luottamuksesta!

Olen toiminut eri rooleissa Espoon Vihreissä vuodesta 2002 ja valtuustoryhmän varapuheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta. Nyt olen valmis ottamaan vetovastuun sillä kokemuksella, joka vuosien varrella on karttunut.

Lämpimät kiitokset Nina Knaapilalle ja Johanna Karimäelle ryhmän luotsaamisesta. Erityisesti viime syksy oli ryhmälle rankka, mutta nyt uskon meidän lähtevän entistä vahvempina loppuvaltuustokauden haasteisiin.

Onnea myös uusille varapuheenjohtajille Marjo Matikalle ja Merva Mikkolalle. Tällä kolmikolla lähdemme nyt vetämään vihreää ryhmää Espoossa.

Olemme vaalikauden puolivälissä ja valtuustosopimuksessa on vielä monta tärkeää tavoitetta toteuttamatta. Erityisen tärkeää meille Vihreille on varmistaa, että Espoo todella nousee ilmastonmuutoksen torjunnan eturintamaan. Paljon hyviä hankkeita on vireillä, mutta konkreettiset tavoitteet on saatava vahvasti myös strategiaan kaikkea toimintaa ohjaaviksi linjauksiksi.

Espoon monimuotoinen luonto on edelleen suojelumme kohteena. Finnoon kaavoituksessa lintukosteikon arvon säilyttämisestä pidetään kiinni. Valmisteilla oleva Espoon viheryhteyksien kokonaisselvitys puolestaan helpottaa tärkeiden viheralueiden huomioimista kaavoissa.

Myös kuntalaisten palveluiden turvaaminen on edelleen vahvasti Vihreiden agendalla. Palveluverkon uudistamista linjattiin valtuustossa, mutta työn etenemistä on nyt aktiivisesti seurattava ja ohjattava lautakuntatasolla.

Meillä on yhdeksän loistavaa valtuutettua ja ryhmässä on valtava määrä erilaista osaamista ja potentiaalia. Nyt otetaan kaikki voimat käyttöön vihreämmän Espoon rakentamiseksi!