Espoon Vihreät 11.2.2011

Espoon pyöräteiden parannusehdotuksia voi nyt tehdä osoitteessa www.espoonvihreat.fi/pyoraily, josta löytyy Helsingin Fillarikanavaa vastaava mahdollisuus antaa palautetta pyöräteistä.

Karttaa  klikkaamalla voi ilmoittaa oman pyöräilyreitin ongelmakohdista ja äänestää muiden käyttäjien ehdotuksia. Tämä on uutta tietoyhteiskunnan ja kansalaistoiminnan yhdistämistä ja tulevaisuudessa tällaisia palveluja tulee yhä enemmän.

– Iso-Britanniassa poliisin liikenneonnettomuustiedoista on sijoitettu pyöräilyonnettomuudet kartalle. Näin saatiin tiedot pyöräilijöille vaarallisista paikoista,mikä palvelee sekä katusuunnittelua että pyöräilijöitä. Tämä onnistuu kun tiedot ovat avoimesti kaikkien saatavilla, Jyrki Kasvi toteaa.

Espoossa pyöräilyn eteen voidaan tehdä vielä paljon, sillä sen osuus on liikenteestä on vasta 7 prosenttia.

–  Ainakaan pohjoinen sijainti ei ole haitaksi, sillä Oulussa pyöräilyn osuus on jo viidennes. Kysymys on hyvistä yhteyksistä. Juna-asemille ja bussipysäkeille on oltava hyvät pyöräreitit. Pyöräilyn sujuvuuden on oltava suunnittelun lähtökohta, itsekin yli tuhat kilometriä vuodessa pyöräilevä Tiina Elo sanoo. Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajana Elo on varmistanut, että uusien metroasemien suunnittelussa muistetaan sujuvat pyöräreitit ja turvalliset pyöräparkit.

Lisäksi karttaan voi myös merkitä talvikunnossapidon puutteita. Tiedot välitetään Espoon tekniselle keskukselle ja luottamushenkilöille, jotka päättävät korjauskohteista. Vihreiden aloitteesta Espoossa käytetään tänä vuonna 100 000 euroa pyöräteiden kunnostukseen.

– Rahat käytetään kevyen liikenteen väylien korjaukseen: kuoppien, liian korkeiden reunakivetysten ja muiden vaaranpaikkojen poistamiseen. Nettipalvelun kautta saamme käyttäjiltä suoraa palautetta parannettavista kohteista, sanoo teknisen lautakunnan puheenjohtaja Marjo Matikka.

Lisätiedot:

Jyrki Kasvi
kansanedustaja, valtuuston puheenjohtaja
040 583 8120
jyrki.kasvi(at)eduskunta.fi

Tiina Elo
kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja
045 261 7447
Tiina.Elo(at)vihreat.fi

Marjo Matikka
teknisen lautakunnan puheenjohtaja
050 3001327
Marjo.Matikka(at)luukku.com