Vaaleihin on aikaa vajaat kaksi viikkoa ja kiihkein kampanja-aika on käsillä: Vaalitulos tehdään seuraavien kolmentoista päivän aikana. Vihreillä ei ole varaa valloittaa maksullista mainostilaa, mutta olemme jälleen kerran saaneet joukkomme sankoin joukoin kaduille.

Kampanjani kivijalka on loistava tukiryhmä. Olen otettu siitä innosta ja osaamisesta, jolla tukijoukkoni osallistuvat kampanjaan. Jokaiselle on löytynyt sopiva tehtävä, hommat rullaavat ja itse voin ehdokkaana keskittyä äänestäjien kohtaamiseen.

Palaute kaduilla on ollut enimmäkseen positiivista. Reilun kaupan teepussit käyvät hyvin kaupaksi – yhdistelmä vihreä tee ja Vihreä ehdokas kirvoittaa hymyn monen kasvoille. Erityisen ilahtunut olen siitä, että monet nuoret ovat jääneet kyselemään Vihreiden näkemyksistä.

Eniten on syntynyt keskustelua ydinvoimasta ja energiapolitiikasta. Kiinnostusta ovat herättäneet myös vihreiden ajatukset työelämän muutoksista ja perustulosta. Moni äänestäjä tuntuu nyt hakevan Vihreistä vastavoimaa Perussuomalaisille. Vihreiden avointa, suvaitsevaista ja ympäristövastuullista uutta Suomea kelpaa tarjota vaihtoehdoksi.

Tässä vielä kaksi tuoretta innostavaa kampanjakokemusta:

Eilen kokeilin Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Lari Karreisen rohkaisemana uutta kampanjamuotoa: Kiersimme espoolaisella rivitaloalueella ovelta ovelle keräämässä ongelmajätteitä. Vastaanotto oli voittopuolisesti ilahtunutta ja helpotimme ihmisten elämää ison repullisen verran.

Myönnän, että olin ennakkoon skeptinen konseptin suhteen. Ajatus ihmisten kotiovelle menemisestä tuntui vieraalta. Yllätyin kuitenkin iloisesti: Lyhyet kohtaamiset tuntemattomien kanssa heidän ulko-ovellaan, pienen palveluksen tarjoaminen yllättävällä tavalla ja ilahtuneet kiitokset saivat aikaan hyvän mielen.

Tänään järjestimme ehdokaskollega Kaisa Lekan kanssa Villa Elfvikin luontotalossa vihreät iltamat hyvän musiikin, ekoherkkujen ja keskustelun merkeissä. Musiikista vastasi lauluryhmä Simone ja keskustelua alusti kohtuutalouden asiantuntija Annukka Berg. Sateesta huolimatta sali oli täysi ja keskustelimme vilkkaasti siitä, miten kestävästä elämäntavasta saadaan houkutteleva, helppo ja taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Vastuuta ei voi sysätä pelkästään kuluttajille, vaan tarvitaan taloudellisia ohjauskeinoja sekä tiukempaa lainsäädäntöä niin Suomen kuin EU:n tasolla.

Ilta oli innostava ja palautti taas kirkkaasti mieleen miksi olen mukana politiikassa. Haluan olla rakentamassa ympäristöystävällistä ja hyvinvoivaa uutta Suomea. Seuraavat kolmetoista päivää kuluvat tiiviisti turuilla ja toreilla. Katso vaalikalenterini ja tule tapaamaan!