Vaalipäivän jälkeiset kaksi viikkoa ovat kuluneet tuloksesta toipuessa. Vihreiden tulos oli valtava pettymys. Kukaan ei osannut edes kuvitella viiden paikan menetystä. Vaikka kampanjoimme valtavalla innolla ja suuremmalla joukolla kuin koskaan, viestimme uudesta Suomesta ei tavoittanut tai vakuuttanut äänestäjiä.

Oma tulokseni  oli 1610 ääntä (Espoosta 1068), ja olin sillä Uudenmaan Vihreiden listan 8. Se oli näissä olosuhteissa kelpo saavutus ensikertalaiselta . Lämmin kiitos ihan jokaiselle äänensä antaneelle!

Tukiryhmääni haluan vielä kerran kiittää loistavasta avusta ja tuesta! Teimme töitä viidenkymmenen hengen voimin hyvällä fiiliksellä. Kampanja jää varmasti mieleeni yhtenä elämäni hienoimmista kokemuksista.

Nyt on aika kääntää katseet eteenpäin: Työ kunnallispolitiikassa jatkuu. Iloinen uutinen vaalien jälkeiseen ankeuteen oli valtuustoryhmämme vahvistuminen, kun Mari Nevalainen siirtyi viime viikolla Kokoomuksesta Vihreisiin. Mari on valtuustossa ollut monissa asioissa kanssamme samaa mieltä, joten on hienoa saada hänet ryhmän jäseneksi. Nyt Vihreitä valtuutettuja on kymmenen ja olemme demareiden kanssa tasavahvoja.

Eduskuntavaalien jälkeen Vihreisiin on liittynyt yli 1800 jäsentä ja virta jatkuu edelleen. Espooseen olemme saaneet jo sata uutta toimijaa. Ihmisten reaktio on vahva merkki siitä, että vaalituloksesta huolimatta – tai siitä johtuen – tasa-arvoa, avoimuutta ja ympäristövastuullisuutta korostavalle linjallemme on kysyntää. Tästä on hyvä jatkaa.

Tarkoitukseni on yrittää lisätä osaltani avoimuutta päätöksentekoon raportoimalla jatkossa  aktiivisemmin kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksista ennen ja jälkeen täällä blogissani.
Viime keskiviikkona saimme työvoiton, kun lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa Holmanpuisto II:n asemakaavan uudelleenvalmisteltavaksi siten, ettei rakentamista uloteta Puolarinpuron pohjoispuolelle. Keskuspuistoa ei siis ainakaan tältä osin nakerreta!