Ensi maanantain kaupunginhallituksen lista on kovin lyhyt eikä herättäne intohimoja. Ensi viikko menee kuitenkin tiiviisti kaupunginhallituksen merkeissä, kun lähdemme opintomatkalle Manchesteriin ja Lontooseen 21.-23.1.

Tiistaina tutustumme Manchesterissa kahteen kouluun. Sieltä matkaamme junalla illaksi Lontooseen, jossa tapaamme suurlähettiläs Pekka Huhtaniemen ja kuulemme Iso-Britannian hallituksen toimenpiteistä kestävyysvajeen hallitsemiseksi.

Keskiviikkona jatketaan Lontoossa kouluteemalla ja tutustutaan englantilaiseen koulujärjestelmään. Torstai on puolestaan varattu kaupunkien innovaatiotoiminnalle ja tulevaisuuden palvelutuotannolle. Erityisesti kiinnostaa King´s Cross – kaupunginosan yhteisöllinen uudistaminen. Päivä päättyy yritystoiminnan vauhdittamiseen.

Tiivis matka tiedossa, toivottavasti tuliaisina on uusia ideoita Espoon tuottavuusohjelman tekemiseen.

 

– Edustajien nimeäminen kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohdon tapaamiseen Tampereella 11-12.3.2014

 
Tapaamisen erityisteemana on yhdessä tekeminen ja julkisen hallinnon muuttuva rooli. Case – kohteina mm. Tesoman kehittäminen ja Mediapolis, uusi media-alan kampus Tampereen Tohlopissa.

Edustajiksi toivotaan ensisijaisesti valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistot, noin kuusi edustajaa / kaupunki. Olen lähdössä tänne, nämä ovat hyödyllisiä tilaisuuksia vaihtaa kokemuksia ja verkostoitua kollegojen kanssa.

 

– Peruspalvelujen ja maanhankinnan investointirahaston sijoitussuunnitelma 2014

Rahasto on perustettu 13.2.2006. Rahaston sijoitusperiaatteita on tarkistettu kaupunginhallituksessa viimeksi 3.12.2012.

Rahaston sijoitusten markkina-arvo viime vuoden lopussa oli 471 476 945 euroa ja tuotto vuoden alusta 7,9%. Keskimäärin rahaston sijoitustoiminnan vuosituotto on ollut 3,40%.

Liitteenä on 12-sivuinen sijoitussuunnitelma, joka vaikuttaa perusteelliselta. Riskiä pyritään hallitsemaan hajauttamalla. Tavoitteena on pääoman reaaliarvon säilyttäminen ja sijoituksille tavoitellaan yli 5%:n tuottoa pitkällä aikavälillä.

Sijoitusten vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota. Kaupunki allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet viime kesänä ja on sen myötä sitoutunut sijoitustoiminnassaan edistämään vastuullista sijoitustoimintaa.

Kevään aikana tullaan kilpailuttamaan konsultti, joka tekee investointirahaston sijoituksista 1-2 kertaa vuodessa vastuullisuusanalyysin ja joka toimii kaupungin yhteistyökumppanina mahdollisissa vaikuttamisprosesseissa.

Kaupungin vastuullisen sijoittamisen periaatteet tullaan kirjoittamaan vuoden 2014 aikana. YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin liittyvä Vastuullisuusraportti tehdään 2014 loppuvuonna.