Taas viivähti raportin kirjoitus, kun ei oikeastaan ole kovasti raportoitavaa. Esityslista avattuna löytyy täältä.

Lisäasiana päätettiin pitää kaupunginhallituksen iltakoulu talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman valmistelusta 22.4. klo 15.30-17.30. Tatu-ohjelmasuunnitelma on tulossa kaupunginhallitukseen päätettäväksi 28.4. ja valtuustoon 19.5.

– Uudet toimet sekä virkoja ja toimia koskevat muutokset vuonna 2014

Kysyin syntyvien kustannuksien (82 500 euroa) sopeutuksesta tarkemmin. Vastaus oli, että sopeutus sisältyy valtuuston tekemään päätökseen ja on sen sisällä pieni kuriositeetti. Tähän tyydyimme.

– Kaupunginhallituksen edustajien nimeäminen Pohjoismaiseen ystävyyskuntakokoukseen 24.-27.6.2014 Kristianstadissa (Pöydälle 31.3.2014)

Tämä jäi edelleen pöydälle, jotta saataisiin täyteen 15 hengen delegaatio. Halukkuutta kysytään myös valtuustoryhmiltä.

– Espoon kaupungin rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä päätetyn taksan tarkistaminen

Rakennuslautakunnassa äänestettiin siitä, pitäiskö lupa saada 50% halvemmalla hiljaiseen talviaikaan. Esittelijän pohja voitti 6-3, meidän Patric Jensen äänesti esittelijän puolesta, Merva Mikkola alennuksen puolesta.

Perussuomalaisten Arja Juvonen teki vastaavan esityksen, että rakennuslupamaksua alennetaan50 % ajalla 1.9. – 28.2. ensimmäistä kertaa rakentavien pientalorakentajien osalta ja rakennettaessa alle 250 m2 uudisrakennus.

Kyse on olisi noin 125 euron summasta, mikä on marginaalinen omakotitalon rakentamishankkeessa. Koko ryhmämme äänesti pohjaesityksen puolesta ja Juvosen esitys hävisi äänin 12-2, yksi tyhjä (vasemmistoliiton Tiina Ahlfors).

– Valtuustoaloite lähi- ja luomuruoan käytön edistämisestä (Kv-asia)

Vastausta täydennettiin pyynnöstäni seuraavasti:

Espoo Cateringin päiväkoti- ja laitoskeittiöt ovat mukana EkoCentrian Portaat Luomuun -ohjelmassa, päiväkodit portaalla yksi ja lounasravintolat portaalla 2.  Espoo Catering on myös Kestävät Hankinnat -hankkeessa, jonka tavoitteena on ruokapalvelujen kestävien hankintojen edistäminen.

Hölmöä pitää vakan alla sitä hyvää työtä, jota tehdään.