Tänään oli hyvä kokous ilman suurta dramatiikkaa. Tässä tärkeimmät, esityslista kokonaisuudessaan avattuna löytyy täältä.

– Kaupungin omistamien ja hallinnoimien rakennusten salkku ja sen kehittäminen

Kaupungin kiinteistösalkussa kiinnostavin osa on tilapankki, eli paikka jonne päätyvät tilat, joille kaupungilla ei ole käyttöä. Tilapankissa on rakennuksia 150 000 k-m2 edestä.

75% tilapankin tiloista on peruskorjauksessa olevia kouluja sekä ulosvuokrattuja tiloja. 9% odottaa purkua (88 kohdetta). Tänä vuonna on purettu 21 kohdetta.

Vapaat tilat eivät ole ongelma. Merkittävimpänä puskurina toimii vapaana oleva Rehtorintien koulukiinteistö Espoonlahdessa.

Tarkastuslautakunta on kiinnittänyt huomiota tilapankin kokoon. Sen pienentäminen on yksi tuottavuustoimenpide.

Kysyin, miten toimitaan vanhojen rakennusten kanssa. Yritetäänkö myydä myydä halvalla, jotta joku ottaisi kunnostaakseen, sen sijaan että menevät purkukuntoon, kun seisovat tyhjillään. Vakuutettiin, ettei rakennusten anneta tahallaan mennä pilalle, mutta toisaalta ymmärsin, ettei ole kovin aktiivisesti myytykään. Selvittelen tätä lisää.

Kysyin myös Träskändan tarjouskilpailun tilanteesta. Lienee tulossa jaoston käsiteltäväksi helmi-maaliskuussa.

– Tapionkentän huoltorakennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen (korvaava uudisrakennus)

Tämä palautettiin viime kokouksessa siten, että huoltorakennukseen sijoitetaan vain välttämättömät toiminnot. Pääsyynä kustannusten alentaminen.

Asia tuotiin samanlaisena takaisin ja perusteltiin sitä, että iloja on jo karsittu ja rakennusta yksinkertaistettu kulujen karsimiseksi.

Kokoomuksen Kirsi Åkerlund esitti edelleen palautusta puoluetoverinsa Jouni Särkijärven kannattamana. Me muut olimme sillä kannalla, että hanke voidaan hyväksyä, jotta Tapion kenttä saa huoltorakennuksensa.

Käytiin hyvää keskustelua siitä, että jatkossa pitää pyrkiä parempaan rakennusten monikäyttöisyyteen. Tässäkin olisi voinut Tapiolan koulua suunniteltaessa ottaa huomioon myös kentän tarpeita. No seuraavissa hankkeissa sitten.

– Rödskogs skolan siirtokelpoisen väistökoulun rakennuttamisen hyväksyminen ja vanhan koulurakennuksen osittainen käyttöönotto

Päätettiin hankkia Rödskogs skolaan väistötiloja 271 hym2 edestä sverum-lautakunna päätöksen mukaisesti ja lisäksi otetaan vanha korjattu koulurakennus käyttöön siten, että siellä oleskellaan lyhytaikaisesti, ei koko päivää kerrallaan.

Tilan vuokra on noin 133 000 euroa vuodessa (10 vuoden sopimus). Lisäksi vanhan koulun vuokra on noin 66 000 euroa vuodessa.

Lisäksi todettiin, että ratkaisu mahdollistaa tilojen saman käytön kuin aiemmin ja että esikoulurakennuksen kunnostusmahdollisuudet selvitetään erikseen.

Pitkä prosessi on nyt luottamushenkilöiden osalta maalissa. Nyt toivotaan vielä, että tiukka aikataulu pitää ja tilat saadaan käyttöön ensi elokuussa.