Kaupunginhallituksessa tänään valtaosa päätettiin esityksen mukaan. Esityslista avattuna löytyy täältä. Alla ne asiat, joista on raportoitavaa.

– Valtuustoaloite kaupungin poliittisille nuorisojärjestöille antamasta tuesta (Kv-asia)

Perussuomalaiset esittivät asian palauttamista evästyksellä, ettei tukia jatkossa myönnettäisi poliittisille nuorisojärjestöille. Jäivät esityksensä kanssa yksin. Valtuustossa sitten puhetta riittää.

– Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle, Virastokeskus, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 610501 sekä asemakaavan määrääminen osittain voimaan

ELY-keskus siis valittanut siitä, että kaupungintaloa ei ole asemakaavassa merkitty suojelumerkinnällä. Olin samaa mieltä kaupunginhallituksessa ja valtuustossa, enkä siksi voinut yhtyä kaupungin lausuntoon. Käytiin pitkä ja turhauttavakin keskustelu siitä, mikä on muodollisesti oikea tapa esittää, että haluaa yhtyä ELY-keskuksen lausuntoon. Lopulta demareiden Maria Guzenina teki sihteerin avustamana esityksen, jota kannatin.

Esitys hävisi äänin 9-5 (demarit, perussuomalaiset ja minä). Kokoomuksen Särkijärvi äänesti tyhjää. Muilta osin kaava määrättiin voimaan. Kaupungintalon osalta jäädään odottamaan oikeuden päätöstä.

– Omistaja-tilaaja-tuottajamallin uudistaminen

Kokouksen jälkeen istuttiin iltakoulua kaupungin omistaja-tilaaja-tuottajamallin uudistamisesta. Valmistelu on edennyt kaupunginhallituksen linjausten mukaisesti siihen pisteeseen, että on päästy nykytilan kartoituksesta yksimielisyyteen. Kaikki vaihtoehdot ovat tarkastelussa mukana, mutta vaikutusarvioita tai kustannusarvioita ei vielä ole.

Yksimielinen evästys oli, että lisäaikaa tarvitaan. Päätöksiä ei siis tehdä vielä 13.4. valtuustossa. Toisaalta henkilökunnankin kannalta on hyvä, että ratkaisuja ei tarpeettomasti venytetä.

Painotimme aikalisän lisäksi ulkopuolisen tarkastelun tarvetta ja kaupungin kokonaisedun huomioimista. Nyt on tarkastelu melkoisen markkinalähtöistä. Valmistelu jatkuu evästysten pohjalta ja uusi aikataulu tuotaneen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.