Kokouksen aluksi kukitettiin kaikki kaupunginhallituksen yhdeksän ehdolla ollutta jäsentä, sekä valtuuston puheenjohtajisto, kaikki myöskin ehdokkaina. Ilmassa oli paljon tunteita.

Tässä päätökset siltä osin kun ei menty esityksen mukaan, esityslista avattuna löytyy täältä.

– Valtuustoaloite Lapsiystävällinen kunta -toimintamallin käyttöönotosta (Kv-asia)

Kysyin, paljonko lisätyötä toimintamallin käyttöönotto teettäisi, jos sen edellyttämää työtä käytännössä jo tehdään ja onko asiaa selvitetty UNICEFilta. Kävi ilmi, ettei ole selvitetty, vaan ainoastaan arveltu, joten asia palautettiin esityksestäni uudelleen valmisteltavaksi.

Välitin valmistelijoille myös aloitteen jättäneen Mari Nevalaisen kysymykset:
– Miten lapsivaikutusten arviointi Espoossa toteutuu?
– Miten lasten ja nuorten kuulemiseen tapahtuu eri sektoreilla? Mm. liikennettä ja rakentamista koskevat päätökset koskevat myös lapsia.
– Tehdäänkö budjetin osalta lapsivaikutusten arviointi?

– Valtuustokysymys Matinkylän jäähallin sisäilmaongelmasta ja siitä tiedottamisesta (Kv-asia)

Tämä jätettiin esityksestäni pöydälle odottamaan kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston 27.4. kokousta jonka listalle olen asian pyytänyt.

– Viherlaakso eteläinen, asemakaavan muutoksen ja maankäyttösopimuksen hyväksyminen, alue 150521, 61. kaupunginosa, Viherlaakso

Tämä puolestaan jäi pöydälle, kun aineistosta löytyi epätarkkuuksia.

– Suomenojan polttoainehävikin tutkinnan lopettaminen ja satamasotkujen selvittämisestä

Merkittiin esityksen mukaan tiedoksi syyttäjän päätös keskeyttää polttoainehävikin tutkinta. Asia on poliisin käsissä, ei kaupunginhallituksen. Todettiin kuitenkin, että tähänkin asiaan voidaan palata, jos jotain uutta ilmenee. Ja edelleen todettiin, että kokonaisuutta tarkastellaan, kun erityistilintarkastus on valmistunut. Toivottavasti saadaan tämä asia pian loppuun käsitellyksi.