Anjanpuisto_1
Tänään minulla oli ilo ja kunnia tuurata kaupunginjohtajaa ja pitää juhlapuhe Anja Pankasalon puiston vihkiäistilaisuudessa omalla kotikylällä. Puistoa juhlistettiin aurinkoisessa kesäsäässä kuplivan, musiikin ja juhlapuheiden siivittämänä. Yhdessä Laajalahti ry:n puheenjohtajan kanssa paljastimme muistolaatan.

Anja Pankasalo oli kotiseutuaktiivi ja kaupunginvaltuutettu (kok), jonka kädenjälki näkyy Laajalahdessa monella tapaa. Hän ehdotti 90-luvun puolivälissä kaupungille, että Laajalahteen perustettaisiin alppiruusupuisto. Sopiva paikka löytyi ja kaikki nämä vuodet Laajalahti ry on hoitanut puistoa kaupungin avustuksella.

Viime vuonna kaupungin kanssa solmittiin virallinen sopimus ja Anja Pankasalon puisto on myös yksi Meidän Puisto -hankkeen pilottikohteita. Hankkeen idea on, että asukkaat ottavat hoitaakseen jonkun puiston tai viheralueen ja kaupunki opastaa työhön ja tukee tarvittaessa.

Puiston vihkiäisajankohta ei olisi voinut osuvammin sattua: Valtuusto hyväksyi eilen Raide-Jokerin hankesuunnitelman ja Laajalahden pysäkki tulee aivan Anja Pankasalon puiston viereen. Sinne pääsee siis tulevaisuudessa kätevästi ratikalla.

Lämmin kiitos Laajalahti ry:n aktiiveille ja kaupungille Anja Pankasalon nimikkopuiston toteuttamisesta. Hienoa, että näin tehdään näkyväksi ja vahvistetaan paikallista identiteettiä ja kunnioitetaan kyläläisille tutun asukasaktiivin konkreettista elämäntyötä.

Anjanpuisto_3